30% Reducere - 12 Sticle Zmeură 👉 AICI

Livrare 1-2 zile lucrătoare!

12 Sticle iKombucha = Transport Gratuit 👉 AICI

Fără Zahăr Adăugat

    Produsul a fost adăugat

    Kombucha – cu probiotice obţinute 100% natural

    • person Failio - Agentie Facebook & Instagram Ads
    • calendar_today
    • comment
    Kombucha – cu probiotice obţinute 100% natural

    Proprietățile terapeutice ale ceaiului kombucha

    Primele utilizări medicinale ale ceaiului fermentat datează din jurul anului 221 î.Ch., în timpul dinastiei chineze Tsin. De origine asiatică și denumit cu respect ,,ceaiul nemuririi”, ceaiul fermentat a fost folosit în cadrul medicinii tradiționale chineze mai bine de două milenii. Încă din vechime, ceaiului fermentat i-au fost atribuite multe beneficii pentru sănătate, dovedit fiind ca reprezintă o băutură probiotică cu proprietăți depurative, antioxidante, energetice și întăritoare pentru sistemul imunitar.

    Înainte de toate, kombucha este o băutură naturală și, totodată, o bună sursă de apă organică pentru organismul nostru. Proprietățile terapeutice ale ceaiului fermentat sunt aceleași pentru toate varietățile sale dar care pot avea arome diferite, în funcție de tipul de ceai folosit la prepararea (negru, verde sau rooibos).

    Beneficii ale consumului regulat de ceai Kombucha

    Kombucha - cu probiotice obţinute 100% naturalDatorită conținutului său bogat în apă, vitamine și minerale, ceaiul iKombucha poate contribui la hidratarea organismului, iar datorită conținutului său de polifenoli antioxidanți din gupa catechinelor, consumul ceaiului iKombucha ajută la întărirea sistemului imunitar, la arderea depozitelor de grăsime prin stimularea metabolismului, la prevenirea cancerului, şi contribuie decisiv la încetinirea procesului de îmbătrânire, etc.

    Polifenolii și microorganismele din această băutură ajută de asemenea la stimularea funcțiilor digestive și hepatice, la menținerea sănătății cardiovasculare și la combaterea stresului.

    De asemenea, ceaiul iKombucha conține diverse vitamine și minerale, din care demne de a fi remarcate sunt vitaminele din complexul B – de care organismul are nevoie pentru o bună funcționare a sistemului nervos și muscular, – vitamina C, fierul, zincul , cuprul și manganul.

    În plus, deoarece este o băutură derivată din ceai negru (cu toate că așa cum am menționat anterior, poate fi preparată și pe bază de ceai verde sau rooibos), kombucha conține polifenoli antioxidanți în cantități variabile, deoarece aceștia nu se degradează în timpul procesului de fermentare.

    În cantități mici, Kombucha poate conține cafeină nefermentată care este proprie ceaiului negru și care stimulează sistemul nervos central.

    Se păstrează cel mai bine la rece!

    Fiind o kombucha vie, nepasteurizată sau conservată, la cald procesul de fermentare reîncepe imedat dar doar atâta timp cât există zaharide fermentescibile în soluţie.

    Depunerile nu sunt defecte de fabricație, ele atestă doar calitatea de viu, de bioactiv al ceaiului kombucha.kombucha

    iKombucha este un produs perfect natural și artizanal, preparat în loturi mici pentru a vă fi oferit în permanență proaspăt. De aceea gustul poate diferi ușor de la un lot la altul dar nesemnificativ.

    Kombucha se consumă rece, sub formă de infuzie răcoritoare și benefică pentru organism, în cantități recomandate cuprinse între 100 și 300 ml zilnic (aproximativ un pahar pe zi).

    Beneficii probiotice naturale

    În urma procesului de fermentare a ceaiului Kombucha, pe lângă toate bacteriile probiotice, se obțin vitamine (mai ales cele din grupa B și C), aminoacizi, enzime și acizi organici benefici pentru sănătate precum acidul glucoronic (care are o mare putere detoxifiantă), cel lactic (ajută digestia și stimulează circulația sanguină) și cel acetic (antibiotic natural).

    Probioticele sunt adevărate minuni pentru corpul nostru. Din fericire, iar iKombucha le  conține din plin. Ca să afli mai multe, te invit să urmărești filmuleţul de mai jos care explică vizual extrem de bine diferența dintre prebiotice și probiotice naturale.

    iKombucha susține detoxifierea organismului

    Ceaiul fermentat conține probiotice și enzime care susțin detoxifierea corpului, prin stimularea funcției hepatice. Una dintre funcțiile cele mai importante ale bacteriilor benefice din organism este cea de detoxifiere. Enzimele, acidzii bacterieni și alți metaboliți care apar în timpul procesului de fermentare a ceaiului fermentat favorizează eliminarea toxinelor și a altor substanțe toxice din organism.

    Conform diverselor studii științifice, enzimele și acizii din ceaiul fermentat acționează în mod similar cu substanțele chimice pe care le produce corpul pentru a elimina toxinele, pe lângă detoxifierea ficatului, care este principalul organ responsabil de purificare a corpului.

    Această capacitatea de detoxifiere și de curățarea a corpului se datorează conținutului de acid glucuronic prezent, care este acidul cel mai important implicat în eliminarea toxinelor.

    Pe de altă parte, consumul de ceai fermentat ajută de asemenea la expulzarea prin intermediul rinichilor a metalelor grele și a altor substanțe contaminante prezente în corp.