Sari la conținut

Joi 25 Aprilie - 7 Mai, nu o să livrăm comenzi.

Ultima livrare Joi 25 Aprilie | Reluăm livrările 7 Mai

    Kombucha – 5 modalități simple de detoxificare

    Kombucha – 5 modalități simple de detoxificare

    Kombucha cu trandafir și hibiscus este o băutură excelentă, ce poate fi folosită în curele de detoxifiere

    Culesul a sosit, iar natura ne ofera roadele ei. Ce poate fi mai benefic și prilenic ca în acest anotimp să începi să-ți detoxifici corpul, având la dipoziție o mulțime de legume și fructe pline de vitamine și nutrienți. Natura este generoasă cu tine și este  dispusă să-ți ofere tot ce ai nevoie pentru a-i da corpului tău un boost de energie.

    Citește în continuare și află câteva modalități de detoxifiere pe care le poți practica acasă, având la îndemână produse și alimente simple, precum kombucha, apa, lamâie, fructe și legume.

    aranjament kombucha miere - Kombucha

    Detoxifierea organismului se realizează cu ajutorul produselor naturale ce conțin probiotice, precum băutura delicioasă de kombucha cu miere.

     Ce este detoxifierea?

    Detoxifierea este un proces de eliminare a toxinelor din corp, urmat apoi de hrănirea lui cu nutrienți sănătoși. Este un proces practicat în aproape toate culturile lumii, încă din cele mai vechi timpuri.

    Cei trei pași ai detoxifierii sunt eliminarea, curățarea și hrănirea corpului din interior spre exterior. Detoxifierea poate fi văzută ca o pauză de care corpul are nevoie pentru a se odihni și a se regenera. Totodată, ea este necesară pentru a preveni unele boli.

    Pentru o detoxifiere adecvată este necesar să te informezi și să cunoști care sunt primii pași pentru a începe procesul și spre ce organe trebuie să-ți îndrepți atenția.

    În primul rând, purificarea ficatului, a intestinelor, a plămânilor, a rinichilor și a sitemului limfatic ajută corpul să se regenereze și să absoarbă ulterior într-un mediu propice, toate vitaminele și energia din alimente. Binențeles, nu este indicat ca purificarea să se facă asupra tuturor organelor în același timp deoarece corpul va fi suprasolicitat. În schimb, se poate începe cu ficatul. Este organul care realizează în mod natural detoxifierea sângelui însă, la un moment dat s-ar putea să fie supraîncărcat. De aceea, este bine să vii în ajutorul lui cu cure de detoxifiere.

    IKombucha 74 - KombuchaKombucha din ceai verde este perfectă pentru a începe detoxifierea ficatului deoarece enzimele din această băutură absorb toxinele din sânge și ajută ficatul să le elimine mai ușor

     Stabilirea unui program de detoxifiere

    Atunci când începi o cură de detoxifiere, urmărește să elimini din dieta ta zilnică consumul de cafea, a dulciurilor pe bază de zahăr rafinat și grăsimile saturate. De asemenea, elimină alcoolul și tutunul. Este important ca organismul să intre într-o stare de liniștire și de întrerupere a tuturor obiceiurilor nesănătoase. În felul acesta, el își începe procesul de curățare în mod natural, dar și prin intermediul curelor de detoxifiere pe care le adopți.

    Stabilirea unui program de detoxifiere se face prin găsirea unei tehnici de purificare care știi că ți se potrivește cel mai bine. Astfel, poți apela la o detoxifiere de exemplu, cu fructe și legume, cu sucuri pe bază de citrice, smothie-uri, post negru sau apă cu lămâie.

    Specialiștii spun că o purificare realizată corect este cea în care timp de 7 zile urmezi dieta pe care ai ales-o. Dar, se poate și timp de 3 zile, cu condiția ca revenirea la alimentația normală să fie făcută treptat cu alimente vegane, bogate în fibre.

    Pe lângă detoxifierea fizică este esențial să acționezi și asupra emoțiilor și mentalului. De aceea, realizarea unor activități fizice precum yoga, sport, dans sau sauna ajută la eliminarea stresului și implicit, la purificarea emoțională a ființei.

    • Apa cu lămâie și sucurile pe bază de fructe sau citrice, băute dimineața, ajută la purificarea sângelui și detoxifierea organismului

    5 modalități de detoxifiere pe care poți să le aplici acasă

    Cu toții ne dorim un corp sănătos și o minte sănătoasă, dar este inevitabil ca secolul vitezei tehnologice să nu ne afecteze pe fiecare în parte și să nu-și lase amprenta asupra fragilului nostru corp. De aceea, este important ca pe cât posibil să elimini cât mai mult stresul din viața ta, să ai un somn cât mai odihnitor, să consumi alimente crescute organic și să faci cât mai multă mișcare. Prin urmare, citește în continuare și familiarizează-te cu 5 modalități de detoxifiere pe care le poți aplica la tine acasă, fără costuri prea mari.  

    1. Alcalinizează-ți organismul

    Dimineața, un pahar cu apă împreună cu 21 picături de suc de lămâie pe stomacul gol, pur și simplu va pune în mișcare sângele, va alcaliniza corpul și va contribui la scăderea în greutate. Poți chiar să bei și un pahar cu apă călduță dimineața, pentru a-ți purifica intestinele și pentru a-ți începe ziua într-o dispoziție bună. Această tehnică simplă de detoxifiere se poate face în fiecare dimineață pe o perioadă mai lungă de timp.

    pahar apa felii lamai 1 - Kombucha

    • Apa cu lămâie este un bun remediu pentru detoxifierea zilnică a corpului

    2. Kombucha – aportul zilnic de probiotice

    Consumul de kombucha, asociat cu o alimentație vegană pe o perioadă de 7 zile, contribuie la detoxifierea organismului prin probioticele ce le conține și care susțin sistemul digestiv, reechilibrând flora intestinală. Este o băutură cu numeroase beneficii, printre care oxigenarea la nivelul celular, arderea grăsimilor și stimularea imunității.

    iKombucha îți recomandă toate sortimentele de băutură pentru o bună curățare a corpului, în special, kombucha cu ghimbir. Kombucha în sine este un elixir extraordinar, care conține o mulțime de vitamine, minerale și acizi organici obținute prin procesul specific de hrănire a ciupercii de kombucha.

    Se poate consuma, dimineața sau la prânz, pentru o bună purificare sistemului digestiv. Nu este recomandată în schimb, să fie băută seara, deoarece este puternic energizantă.

    Kombucha cu ceai verde este rețeta de bază a ceaiului de kombucha. Această băutură miraculoasă detoxifică și reglează tranzitul intestinal

    3. Sucuri pe bază de fructe și legume

    Poți realiza cure de cate o zi sau de trei zile în care să consumi doar sucuri pe bază de combinații de fructe cu legume. De exemplu, mere, morcovi și sfeclă roșie sau mere, rodie, diferite frunze verzi (varză kale, spanac) și țelină. Există numeroase combinații, trebuie doar să găsești variantele cele mai delicioase pentru tine. Sucurile de fructe și legume ajută corpul să absoarbă mai bine nutrienții în comparație cu consumul direct al acestora.

    morcovi portocale pahar suc detoxifiere - Kombucha

    Sucurile de fructe și legume sunt un remediu perfect pentru detoxifierea întregului organism

    4. Mișcare, yoga și plimbări prin natură

    Detoxifierea mentală și emoțională nu trebuie neglijată nici ea. Este important ca mereu să-ți alimentezi mintea cu gânduri pozitive și să elimini  pe cât posibil stresul. Poate părea imposibil acest lucru, însă o sedință zilnică de yoga, o plimbare prin parc sau exerciții fizice timp de minim 30 de minute, contribuie la eliminarea toxinelor în mod natural.

    5. Post negru

    Postul negru doar cu apă, este poate una din cele mai benefice metode de detoxifiere. Postul chiar și pentru o zi pe săptămână poate aduce

    numeroase beneficii. În timpul realizării acestuia, organele interne se odihnesc, sistemnul imunitar se reface și se relansează.

    Concluzii

    Înainte de a începe orice cură de detoxifiere este recomandat să consulți un medic specialist dacă suferi de alte afecțiuni. În general curele de detoxifiere sunt foarte bune pentru corp, iar curele prezentate în articol sunt cu titlu informativ și educativ, simple și ușor de realizat. Curele de detoxifiere te ajută pe termen lung să îți menții o stare de sănătate bună, atât fizică, cât și psihică.

    Kombucha cu lavandă are un efect de ralaxare și aduce buna dipoziție la nivelul întregii ființe. Consumată în fiecare zi, contribuie la detoxifierea organismului.

    LIVRARE GRATUITĂ

    La comenzi peste 200 lei sau 12 sticle iKombucha

    PLĂȚI ÎN SIGURANȚĂ

    Plătești la curier în momentul livrării

    BANII ÎNAPOI

    Dacă nu ești mulțumit de calitatea produselor