30% Reducere - 12 Sticle Zmeură 👉 AICI

Livrare 1-2 zile lucrătoare!

12 Sticle iKombucha = Transport Gratuit 👉 AICI

Fără Zahăr Adăugat

    Produsul a fost adăugat

    20+ Beneficii pentru kombucha

    • person Failio - Agentie Facebook & Instagram Ads
    • calendar_today
    • comment
    20+ Beneficii pentru kombucha

       Suntem prea ocupați cu sarcinile vieții moderne, iar oboseala ajunge să ne afecteze imunitatea încet, dar sigur! Am ales să vă prezint succint peste 20 de beneficii kombucha pe care aceasta ciupercă minune le are asupra organismului nostru. Așa că, încercați o băutură răcoritoare i Kombucha dimineața, o cană pe stomacul gol. Vă aduce un aport important de antioxidanți, probiotice naturale,   vitamine, enzime și minerale – un înlocuitor ideal al cafelei. La multe dintre activitățile cotidiene, ce-i drept, nu putem renunța (sau nu prea ușor), însă aceasta băutură ne poate însoți în tot acest haos urban, pentru a ne reda vitalitate și, mai important decât orice, IMUNITATE!

       Primăvara ne încearcă sistemul imunitar prin sezonul cunoscut al virozelor, care mai de care cu nume mai fancy. Iar după o iarnă lungă, lipsită de fructe și legume de sezon, deci aport de vitamine scăzut, corpul ne cere ajutorul. Lupta organismului uman pe mai multe fronturi poate fi foarte obositoare, de multe ori chiar ineficientă. Astfel, cel mai sănătos și la îndemână este să consumăm alimente pline de viață, cu nutrienți de tot felul, hrană pentru trup și suflet. Pe lângă faimoasele produse apicole, citrice, cătină și alte surse din același spectru, consumați băutura de Kombucha, faimoasă în China de mai bine de două milenii, din timpul dinastiei Tsin.

       Kombucha, cunoscută și sub numele de “ciuperca nemuririi”, este o băutură ușor acidă, obținută în urma fermentării produse de către microorganismele ciupercii asupra ceaiului negru îndulcit cu zahăr. Mai exact, ciuperca se hrănește cu zahăr și îl transformă în numeroase beneficii pentru corp, precum enzime și probiotice. Dar asta nu e tot!

       Studiile dovedesc o legătură strânsă între Kombucha și îmbunătățirea sistemului imunitar. Cum? O doză potrivită de ceai de Kombucha, luată conștiincios în fiecare zi:

    – contribuie la producerea de globule albe,

    – îmbunătățește funcțiile timusului și ale splinei, precum și activitatea limfocitelor, a macrofagelor din zona peritoneala (un tip de celule albe din sânge ce se găsesc în sistemul nostru imunitar),

    – creste activitatea celulelor de tip natural killer (au rol esențial în imunitatea înnăscută a organismului).

    Beneficii kombucha

       Băutura de kombucha conține ceai și microorganisme vii, care vin la pachet cu procesele lor metabolice. Este cunoscută încă din anul 221 î.Hr. în China – ceaiul nemuririi, faimoasă apoi și în Japonia, SUA, Canada sau Australia. Faima ei se datorează conținutului de:

    – Vitamine: B1, B2, B3, B6, B12, acid folic, C, D, E și K.

    – Enzime: invertază, amilază, catalază, zaharază, enzima coagulantă, protează, etc.

    – Acizi organici esențiali: acid glucoronic, acid lactic, acid acetic, acid gluconic, acid carbonic, acid usnic, acid tartaric, acid citric, etc.

    – Minerale: în funcție de ceaiul care se folosește. De exemplu, ceaiul Rooibos conține fier, potasiu, zinc, mangan, cupru, calciu și magneziu.

    – Drojdii și polizaharide, teina și aproximativ 0,5% alcool.

       Faptul că băutura de Kombucha întărește sistemul imunitar este dovedit de o serie de cercetări expuse în jurnale de specialitate. Toate acestea atestă faptul că băutura în cauză este un cocktail de bacterii bune care interacționează într-un mod unic, aducând beneficii incredibile celor care o consuma. Conform cercetătorilor din cadrul Universității din Letonia, pe lângă întărirea sistemului imunitar, băutura de Kombucha este responsabilă și de:

    – normalizarea tranzitului intestinal (cel de-al doilea creier al corpului uman)

    – reglarea florei intestinale

    – efecte antivirale și antibacteriene

    – detoxifierea organismului

    – normalizarea tensiunii arteriale

    – reducerea nivelului colesterolului

    – echilibrarea acidității din corp

    – îmbunătățirea digestiei proteinelor

    – stimularea circulației sanguine

    – facilitarea absorbției mineralelor

    – activarea funcțiilor pancreasului

    – echilibrarea nivelurilor de glucoză din sânge

    – stimularea producerii sulfului fiziologic, a vitaminei B12 și a vitaminei K

    – combaterea artritei și reducerea durerilor din articulații

    – reducerea simptomelor premenstruale

    – îmbunătățirea randamentului oxigenului din celule

    – reducerea simptomelor alergiilor

    – favorizarea apariției unei stări de bună dispoziție

    – creșterea performantei sportive

    – prevenirea pierderii memoriei

    – antibiotic natural care combate infecțiile recurente precum candidoza.