30% Reducere - 12 Sticle Zmeură 👉 AICI

Livrare 1-2 zile lucrătoare!

12 Sticle iKombucha = Transport Gratuit 👉 AICI

Fără Zahăr Adăugat

    Produsul a fost adăugat

    Legenda Kombucha are 5000 ani!

    • person Failio - Agentie Facebook & Instagram Ads
    • calendar_today
    • comment
    Legenda Kombucha are 5000 ani!

    Se pare că nimeni nu știe exact care este originea acestei băuturi, dar legenda Kombucha spune câteva povești care sunt credibile. Aceste povești stau mărturie că băutura din cultura starter este folosită în beneficiul omenirii de mii de ani.

    Legenda Kombucha – primele fermentații

    Există dovezi arheologice ale fermentației, descoperite în vase de lut, care datează din timpuri preistorice, de mai bine de 9000 de ani, răspândite în mai multe locații din întreaga lume. Fermentația era folosită pentru a obține alcool, dar și pentru a conserva alimente.

    În cartea lui Rut, parte a Bibliei ebraice, Boas o invită pe Rut, care i-a devenit soție ulterior, să înmoaie pâinea într-o băutură oțetită, când aceasta era ostenită după munca câmpului. Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii preparau băuturi cu microorganisme de acid lactic, care erau servite pentru revigorare în timpul muncilor grele de recoltare.

    Poate că era doar o variantă din legenda kombucha, era varianta egipteană una dintre aceste băuturi fermentate?

    Legenda Kombucha are 5000 ani!Legenda Kombucha – a fost odată, în China antică

    Una dintre cele mai cunoscute povești legate de Kombucha datează de mii de ani, din timpul dinastiei Qin (221 î.Hr.), din China. Se spune că împăratul Qin Shi Huang i-a îndrumat pe alchimiștii săi să dezvolte un elixir a longevității, care să îl mențină mereu tânăr și sănătos. Aceștia au dezvoltat un amestec special: Kombucha – „elixirul vieții”.

    Legenda Kombucha spune că la acea vreme în China ceaiul, precum și fermentația, erau foarte populare. Având în vedere faptul că, în căutarea longevității, în medicina chineză se folosesc aproape toate plantele din natură, descoperirea băuturii Kombucha de către chinezi pare foarte veridică.

    O altă legendă Kombucha ne poartă în Japonia, Țara Soarelui Răsare. Împăratul Inkyo suferea de o boală digestivă gravă, pe care nici un medic nu se pricepea să o tămăduiască.  Legenda spune că la curte a venit doctorul coreean Kombu, care a adus cu el o băutură plăcută la gust, preparată dintr-o ciupercă miraculoasă. Miraculoasă, pentru că împaratul nu numai ca s-a vindecat ca prin farmec, dar s-a simţit şi mai tânar şi mai viguros ca niciodată. Entuziasmat, el a numit ciuperca după numele medicului care a adus-o: Kombucha.

    Kombu nu este însă un nume de familie coreean cunoscut dar el sigur face parte din legenda Kombucha. Cu toate acestea, există dovezi în Nihon Shoki (sulurile antice care păstrează istoria japoneză), care susțin această legendă kombucha! În aceste suluri, numele oferit acestui medic coreean era listat ca „Komu-ha” sau „Kon Mu”. Destul de aproape! Este deci posibil ca aceasta să fie originea numelui acestei băuturi.

    Deși o numim pe scurt „ciupercă”, în realitate legendara kombucha este de fapt o cultură simbiotică de bacterii și drojdii, sau SCOBY – „symbiotic culture of bacteria and yeast”.

    Legenda Kombucha continuă și în zilele noastre prin mâinile unor mici artizani pasionați de aceasta cultura minunată pe care o cresc și o îngrijesc în fiecare zi. Pe site-ul nostru găsiți o varietate de arome pentru ceaiul de Kombucha. De la legenda la Ikombucha cu ceai verde și negru, până la ceai rooibos, miere sau delicioasa aromă de trandafir și hibiscus e doar un pas. Ne-am propus să satisfacem cât mai multe gusturi și nu ne vom opri aici. În fiecare zi creștem starterul de kombucha ca pe o ființă atât de dragă nouă. Și vom continua să dezvoltăm și alte arome pentru ca tu să te poți bucura de varietate în alegerea acestei băuturi miraculoase.

    Legenda trăieste azi prin iKombucha, indiferent că aceste legende sunt reale sau nu, se pare că această băutură face parte din viața noastră de sute de ani, și de-a lungul veacurilor a ajutat oamenii să obțină longevitate, energie și echilibru în viețile lor.

    Ziua mondială a Kombucha

    În onoarea anului 221 î.Hr., Kombucha Brewers International (KBI), cea mai importantă organizație comercială angajată în promovarea și protejarea producției comerciale a băuturii Kombucha în întreaga lume, a desemnat 21 februarie (adică 2.21) drept ZIUA MONDIALĂ A KOMBUCHA!