Vizitarea si folosirea site-ului www.ikombucha.ro sau comandarea produselor vizualizate pe acest site implica acceptarea termenilor si conditiilor. Pentru folosirea in bune conditii a site-ului, se recomanda citirea cu atentie a informatiilor de mai jos, ce pot fi modificate oricand de SC, fara notificare prealabila, precum si consultarea acestei pagini de fiecare data cand doriti sa lansati o comanda.

Toate informatiile si imaginile folosite pentru descrierea produselor si/sau a serviciilor disponibile pe site nu reprezinta o obligatie contractuala din partea vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

Prin lansarea unei comenzi pe site, clientul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care vanzatorul isi deruleaza operatiunile pe site.

Comenzile neconfirmate de vanzator nu au valoarea unui contract. Notificarea automata primita de catre client, imediat dupa efectuarea comenzii nu reprezinta confirmarea acesteia. Confirmarea comenzii se face electronic (e-mail) sau telefonic in limita capacitatii de procesare a comenzilor.

Pentru motive justificate, vanzatorul poate modifica cantitatea de produse si/sau servicii din comanda, caz in care va anunta clientul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon indicate la efectuarea comenzii si va returna suma achitata.

COMANDA

Comanda se poate realiza prin intermediul acestui site, telefonic sau prin email. In momentul confirmarii comenzii de catre vanzator, se considera ca termenii si conditiile de pe site sunt acceptate integral de catre client/utilizator. Clientul/utilizatorul va plasa o comanda pe site, prin adaugarea produselor si/sau serviciilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza comanda prin efectuarea platii intr-una dintre modalitatile indicate expres.

Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un produs este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea comenzii si nici rezervarea automata a produsului.

Prin finalizarea comenzii, clientul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare online, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii. De asemenea, clientul consimte ca vanzatorul sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil/agreat de vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea clientului.

Comanda este considerata acceptata de vanzator la momentul transmiterii catre client/ utilizator a confirmarii electronice prin email, fara a necesita confirmare de primire din partea clientului/utilizatorului.

Vanzatorul poate anula comanda efectuata de catre client, in urma unei notificari prealabile adresate clientului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:
– neacceptarea de catre banca emitenta a cardului clientului, a tranzactiei, in cazul platii online;

– neefectuarea transferului bancar in termen de 24h de la data plasarii comenzii de catre client;
– invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de catre vaznator, in cazul platii online;
– datele furnizate de catre client pe site sunt incomplete si/sau incorecte.

PRET

Toate preturile aferente produselor prezentate pe site sunt exprimate in lei (ron) si includ toate taxele. Pretul poate fi modificat de catre vanzator, in orice moment, fara preaviz. Vanzatorul atentioneaza asupra faptului ca exista cazuri cand, ca urmare a unor disfunctionalitati ale site-ului sau erori, pretul afisat pe site poate sa nu fie cel real. In aceste cazuri, vanzatorul va informa clientul asupra pretului corect.

PLATA

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare comanda. Vanzatorul accepta plata prin ordin de plata sau ramburs. In cazul platii prin ordin de plata, realizarea si livrarea produselor se va face numai dupa receptionarea platii de catre vanzator. Vanzatorul va emite catre client o factura pentru produsele si serviciile ce urmeaza a fi livrate, obligatia clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

In cazul in care un produs comandat de catre client nu poate fi livrat de catre vanzator, acesta va informa clientul asupra acestui fapt si, daca produsul a fost deja achitat, va returna in contul clientului contravaloarea acestuia, in termen de maxim 14 (paisprezece) zile de la data la care vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care clientul si-a exprimat in mod expres intentia de retragere din contract.

Solicitarile de modificare a comenzii se accepta daca sunt anuntate cu cel putin 3 zile inainte de data livrarii, in cazul comenzilor speciale. Comenzile personalizate se primesc cu cel putin 5 zile inainte de eliberarea acestora si necesita plata in avans, partiala sau integrala.

DREPTUL DE RETRAGERE SI RETURNAREA PRODUSELOR

Potivit legislatiei in vigoare, clientul isi poate exercita dreptul de retragere din contract in termen de 14 (paisprezece) zile calendaristice de la primirea produselor, fara penalitati si fara a invoca un motiv. Conform OUG 34/2014, produsele alimentare constituie produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid si sunt exceptate de la dreptul de retragere, adica nu pot fi returnate dupa ce au fost receptionate de catre client. Daca insa produsul sufera modificari din cauza transportului sau daca nu corespunde specificatiilor stabilite prin comanda efectuata prin e-mail/ telefonic, acesta poate fi returnat.

Produsele perisabile nu pot fi returnate dupa ce ele au fost deja livrate si acceptate de catre client, decat daca prezinta un viciu de fabricatie. La livrare, produsul trebuie verificat de client: daca el nu corespunde comenzii, acesta are obligatia sa instiinteze de indata vanzatorul; in caz contrar acesta din urma nu va efectua nicio rambursare sau inlocuire a produsului. Cheltuielile directe de returnare a produselor vor fi suportate, conform legii, de catre client. Costurile initiale de livrare ale produselor de la vanzator la client nu se restituie. Costurile de retur si transport pentru produsul inlocuitor vor fi suportate de client.

In cazul in care comanda a fost achitata, vanzatorul va rambursa suma in maxim 30 (treizeci) zile de la retur. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza: pentru comenzile achitate cu op prin virament bancar in contul indicat de client in notificare, pentru comenzile achitate ramburs, banii se restituie pe loc daca livrarea se face direct de catre vanzator.

Sunt exceptate de la dreptul de retragere din contract urmatoarele:
– furnizarea de produse confectionate dupa specificatiile prezentate de client sau personalizate in mod clar.

LIVRARE
Livrarea produselor se va face de catre angajatii societatii, in termen de 24h, calculat din ziua urmatoare finalizarii comenzii. Livrarea se face numai in Bucuresti.

RASPUNDEREA CONTRACTUALA

Vanzatorul nu este responsabil pentru daune de orice fel pe care clientul sau un tert le poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre vanzator a oricarei din obligatiile sale conform comenzii si/sau pentru daune care rezulta din utilizarea produselor si serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALA/ INDUSTRIALA

Continutul – logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe site, sunt proprietatea exclusiva a vanzatorului, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect prin licente de utilizare si/sau publicare.

Clientului/utilizatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de vanzator, includerea oricarui continut in afara site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al vanzatorului asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul scris expres al vanzatorului.

Este interzisa orice utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.