fbpx

Oțetul de Kombucha este obținut prin fermentarea de lungă durată a ceaiului de Kombucha (50-60 de zile). P

Oțetul de Kombucha este obținut prin fermentarea de lungă durată a ceaiului de Kombucha (50-60 de zile). Pe măsură ce trece timpul, drojdiile transformă zahărul în alcool, apoi bacteriile consumă alcoolul și îl transformă în acizi benefici, cum ar fi acidul gluconic.

Deoarece produsele noastre sunt perfect naturale și nu conțin sulfiți, conservanți și nici nu sunt pasteurizate, ele sunt în continuare biologic active. În timp, în sticla vor aparea filamente și depuneri, inclusiv ciupercă de kombucha dacă se lasă mai mult timp nemișcată. Acestea nu sunt defecte de fabricație ci, din contra, demonstrează calitatea produselor.

 

Modul de întrebuințare a oțetului de Kombucha:

  • În alimentație, în diverse combinații: dressing pentru salate, pentru rețetele ce presupun marinarea preparatelor care devin astfel mai fragede și mai gustoase, murături, etc.
  • Pentru curățarea în profunzime a părului. Redă părului strălucirea și vigoarea. Se folosește o soluție formată din oțet de Kombucha și apă (în proporții echivalente). Această soluție se aplică pe păr, după șamponare, masând bine întregul scalp.
  • Tonifică și regenerează pielea prin stimularea vaselor capilare. De asemenea, ajută la exfolierea blândă a pielii, prin eliminarea celulelor moarte. Datorită proprietăților antiseptice, ajută la echilibrarea ph-ului pielii și elimină bacteriile ce pot cauza acnee.
  • Util în cicatrizarea și vindecarea rănilor, arsurilor, eczemelor, urticariilor etc.
  • Ca remediu intern se ia o dată pe zi, dimineața, pe stomacul gol, 5 linguri (25 ml) la o cană cu apă, preferabil călduță.

 

Beneficiile oțetului de Kombucha

  • asigură un echilibru acido-bazic optim al sângelui;
  • alcalinizează și echilibrează ph-ul intern;
  • favorizează absorbția calciului și a potasiului;
  • diminuează colesterolul rău;
  • echilibrează tensiunea arterială;
  • favorizează metabolismul glucidelor;
  • stimulează metabolismul, datorită conținutului ridicat de enzime și bionutrienți;
  • detoxifică ficatul;
  • îmbunătățește digestia;
  • stabilizează sucurile gastrice;
  • neutralizează efectele nocive ale bacteriei Helicobacter Pylori la nivelul mucoasei stomacale;
  • reface flora intestinală;
  • ameliorează spasmele intestinale;
  • combate constipația;
  • suprimă balonarea;
  • elimină progresiv surplusul de lipide din celule, fiind foarte util în cadrul curelor de slăbire;
  • contribuie la tratarea diabetului și a gutei;
  • certe proprietăți antiseptice, antibiotice și regeneratoare.

 

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Oțet de kombucha, 440 ml”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

otet de kombucha Oțet de kombucha, 440 ml

12,00 lei