Elixirul imunității…într-o sticlă! Cele mai importante 4 beneficii

Elixirul imunității…într-o sticlă! Cele mai importante 4 beneficii

  

Elixirul imunitații – cum ne ajută ciuperca de kombucha

Cum ne poate ajuta băutura de kombucha să ne transformăm sistemul imunitar într-o fortăreață veritabilă și sigură? Simplu! Urmați pașii: dimineața, după trezire și înviorare, deschid fereastra, admir cerul, aerisesc camera, dau iama-n frigider și-mi umplu cana preferată (fosta „cană de cafea”, actualmente „cană de sănătate”) cu ceaiul de kombucha, iar sortimentul ales, în funcție de „mood-ul” cu care m-am trezit, poate fi de trandafiri, miere, rooibos, mentă, lavandă, ceai verde sau… ceai negru (dacă se anunță o zi solicitantă și am nevoie de rezerve de energie, bonus și sănătate). Sorb în tihnă! 🙂

   Pe lângă acel gust fresh, răcoritor și revigorant, elixirul imunității, băutura de kombucha contribuie din plin la îmbunătățirea sistemului digestiv și echilibrează flora intestinală. Mai mult decât atât, întărește sistemul imunitar, acesta fiind interconectat cu sistemul digestiv, care se bucură cel mai mult de proprietățile și beneficiile băuturii. Mai exact, o mare parte din sistemul imunitar se regăsește la nivelul intestinelor (în jur de 70%, conform studiilor de specialitate). Astfel că un sistem digestiv bine îngrijit contribuie intens la menținerea unei imunități optime, la nivelul necesităților organismului, datorită bacteriilor bune pe care băutura le produce în timpul fermentației.

   Trecerea dintre anotimpuri, mai ales în pasul iarnă – primăvară, este destul de grea pentru organismul uman. Suficient cât să resimțim o oarecare oboseală, ca după un somn prea puțin odihnitor, timp în care corpul se reface. În acest caz, băutura de kombucha ne poate veni în ajutor. Este de ajuns un pahar din această băutură, dimineața, pe stomacul gol, cel puțin pentru o perioadă de 30 de zile. Veți vedea în timp o îmbunătățire, chiar după primele zile de la începerea „tratamentului”.

Elixirul imunității – beneficii kombucha pentru imunitate

   Printre numeroasele beneficii ale băuturii de kombucha, cele care ne ajută cel mai mult pentru un restart ușor, la debut de primăvară, se numără:

1. Sursă de probiotice

   Un adevărat izvor de sănătate – probioticele, atât de necesare în reglarea funcțiilor gastrointestinale. Bacteriile care rezultă în urma fermentației contribuie la îmbunătățirea sănătății pe multe planuri, cum ar fi: digestia, reducerea inflamațiilor sau chiar scăderea în greutate.

2. Potențează beneficiile ceaiului verde

   Băutura de kombucha are la bază ceai verde, acesta fiind poate cel mai puternic antioxidant și cel mai sănătos ceai din lume! Iar studiile confirmă acest lucru. Ceaiul verde conține numeroși compuși organici precum polifenoli, a căror funcție esențială este aceea de a hrăni corpul din plin cu antioxidanți.

Elixirul imunității...într-o sticlă! Cele mai importante 4 beneficii 1
Ceai verde

   De asemenea, cei care consumă ceai verde cu regularitate au șanse mai mari de a arde calorii mai multe și mai ușor, de a reduce straturile de grăsime din jurul abdomenului, de a îmbunătăți nivelul colesterolului și de a ține sub control nivelul zahărului din sânge. Deopotrivă scade și riscul îmbolnăvirii de cancer de prostată, de sân sau de colon.

3. Efect antioxidant

   Antioxidanții sunt substanțe care luptă împotriva radicalilor liberi (fragmente moleculare care distrug celule din corpul uman) și sunt cu atât mai sănătoși cu cât provin din băuturi sau mâncare, mai degrabă decât din suplimente alimentare.

   Băutura de kombucha, având la bază ceai verde, are efecte antioxidante asupra ficatului. Consumul regulat contribuie semnificativ (în procent de cel puțin 70%) la reducerea toxicității produse de diverse substanțe chimice la nivelul ficatului.

4. Efect antibacterian

 Una dintre substanțele principale produse în timpul fermentației este acidul acetic, capabil să distrugă numeroase microorganisme nocive. Astfel, lupta organismului împotriva infecțiilor este intens susținută. 

   Despre proprietățile băuturii de kombucha putem vorbi zile în șir, fără oprire. Sunt nenumărate! Iar dacă vreți să vă bucurați intens de rezultatele acesteia, este necesară o cură de cel puțin 30 de zile, cu un pahar pe stomacul gol.

   Într-o lume plină de sucuri care mai de care mai încărcate cu zaharuri și chimicale, alege să bei ceva la fel de răcoritor, dar infinit mai sănătos. Și eficient! 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.