SE PĂSTREAZĂ LA RECE, NU SE AGITĂ!

Este o băutură vie, activă, neconservată sau pasteurizată, pentru a păstra toate efectele benefice. La cald continuă procesele de fermentare.

Depunerile atestă calitatea naturală, vie a produsului.

Datorită condițiilor speciale de păstrare, nu poate fi trimisă prin curier. Momentan livrările se fac doar în Bucuresti.

DĂRUIM DIN DARURILE NATURII

Bucură-te de viață!

Implinește-ți visurile!

Descoperă-te și descoperă-mă!

Pe tot parcursul acestei fascinate călătorii,

Eu sunt aici și acum:

Îți ofer cateva pahare de sănătate pură,

Te susțin cu energie vie,

Te încânt cu arome sublime,

Te învălui cu  bună dispoziție rafinată.

I Kombucha

Despre noi 1

ISTORIC KOMBUCHA

Elixirul imunității - într-o sticlă!

Kombucha este un ceai fermentat, o băutură vie, naturală, sănătoasă.

Primele date despre kombucha  apar în jurul anului 220 î.C.în nordul

Chinei. A fost apreciată pentru proprietățile sale vindecătoare. Numele

său vine de la dr. Kombu, un medic coreean care a adus ceaiul fermentat

în Japonia ca remediu pentru împăratul Inkyo. La începutul secolului XX,

kombucha a fost adusă în Europa. Era foarte apreciată în Rusia și

Germania. În timpul celui de-al doilea război mondial a fost uitată din

cauza lipsei de ceai și zahăr.

Și-a recăpătat popularitatea în urma unui studiu realizat în Elveția în anul

1960 care a comparat beneficiile sale pentru sănătate cu cele ale iaurtului.

CE ESTE KOMBUCHA?

Kombucha este o cultură simbiotică de numeroase specii de bacterii vii și drojdii, grupate într-un biofilm de microorganisme care alcatuiesc un sistem biologic ce fascinează prin complexitatea sa.

Cultura de kombucha se hrănește cu ceai verde sau negru îndulcit cu zahăr. Prin procesul de fermentație zahărul este transformat și rezultă o băutură ușor acidulată, cu gust placut, dulce-acrișor.

Conține numeroase probiotice, enzime, aminoacizi, polifenoli, vitamine (vitamina C și complexul de vitamine B) și acizi organici Toate acestea fac din kombucha o minunată „bombă” biochimică eminamente benefică la îndemâna oricui.

CU CE NE AJUTĂ?

Kombucha autentică conține în mod natural probiotice vii, enzime active și alți compuși excelenți pentru sănătatea noastră.

Ne oferă o stare de bunăstare generală.

Aduce un aport crescut de oxigen la nivel celular, infuzând organismul cu energie proaspătă.

Probioticele susțin procesul digestiv și restabilesc echilibrul florei intestinale.

Bacteriile și enzimele din kombucha absorb toxinele din organism și ajută la eliminarea lor.

Antioxidanții prezenți în kombucha susțin sistemul imunitar.

Ajută la arderea grăsimilor prin stimularea metabolismului.

kombucha

Întrebări frecvente

ESTE RECOMANDATĂ FEMEILOR ÎNSĂRCINATE SAU CELOR CARE ALAPTEAZĂ?

Cunoaștem mame care continuă să bea kombucha în prima perioada a sarcinii și în timp ce alăptează. Cu toate acestea, dacă nu vă simțiți foarte sigură pe decizia dumneavoastră consultați un nutriționist, datorită naturii delicate a sarcinii și alăptării.

Despre noi 2

CARE SUNT PRIMELE EFECTE?

Kombucha ne face să ne simțim înviorați, revitalizați și plini de bună dispoziție.

La primele pahare de kombucha unele persoane mai sensibile pot avea accelerări ale tranzitului intestinal sau unele senzații de balonare. Aceste efecte sunt asociate proceselor de detoxifiere și regenerare a florei intestinale. După câteva zile aceste efecte mai puțin plăcute dispar și rămâne să ne bucurăm doar de lucrurile bune pe care kombucha ni le oferă.

Deoarece organismul fiecăruia este diferit, este recomandat să introducem lent kombucha în dieta zilnică. Începem cu aproximativ 150 ml, apoi creștem treptat până la 500 ml sau mai mult pe zi. Cel mai bine este să ne ascultăm corpul pentru a determina care este cantitatea potrivită pentru noi.

Despre noi 3

ESTE RECOMANDATĂ COPIILOR?

Ikombucha este o alternativă mai bună pentru copii la sucurile zaharoase și carbogazoase. Pentru copiii cu vârsta de peste zece ani vă recomandăm să le limitați consumul la aproximativ 150 ml pe zi. Dacă nu sunteți siguri de această decizie, vă recomandăm să consultați un nutriționist sau un pediatru.

Despre noi 4

TESTEAZĂ CALITATEA UNEI KOMBUCHA!

Păstrează 2 degete de kombucha în sticlă. Lasă capacul sticlei puțin desfăcut cât să nu facă presiune. Pastreaz-o la temperatura camerei. Dupa 2-3 saptamani vezi ce gasești în sticlă. O kombucha de calitate, vie, va produce o nouă cultură în 3 săptămâni, cu care îți poți începe propria producție de kombucha. Succes!