DĂRUIM DIN DARURILE NATURII

Bucură-te de viață!

Implinește-ți visurile!

Descoperă-te și descoperă-mă!

Pe tot parcursul acestei fascinate călătorii,

Eu sunt aici și acum:

Îți ofer cateva pahare de sănătate pură,

Te susțin cu energie vie,

Te încânt cu arome sublime,

Te învălui cu  bună dispoziție rafinată.

I Kombucha

Despre noi 1

Ikombucha

Cum nimic nu se petrece întâmplător, în anul 2009 am băut pentru prima dată kombucha de la un prieten și am fost plăcut surprins de efectele energizante imediate. A fost momentul perfect ca să apară în viața mea kombucha, eram într-o perioada dificilă când urmam un tratament sever cu plante medicinale și un regim alimentar foarte strict. Kombucha a venit să mă susțină pe tot parcursul celor 2 ani de tratament și apoi am rămas „dependent” de acest elixir. În următorii 7 ani am ajuns să dorm doar 5 ore, 5 ore și jumătate pe zi și să îmi desfășor toate activitățiile la capacitate maximă. Fără suportul oferit de kombucha sunt convins că nu ar fi fost la fel.

Prietenii și cunoscuții mei au devenit beneficiarii producției mele home made de kombucha

Unul din medicii de la centrul naturist de sănătate unde lucram m-a impulsionat și susținut să încep și să continui să produc și pentru alții acest miracol lichid.

2014.  Am ieșit în public cu prima producție de kombucha, a fost pentru mine o experiență interesantă din care am invățat multe

2015. Cu temele făcute după experiențele anterioare, am lansat iKombucha la Costinești. De data aceasta a fost un mic succes, în 12 zile am vândut cele 1600 de sticle de kombucha pe care le preparasem.

Am continuat la foc mic producția mai mult din pasiune și susținut de mulțumirile venite din partea clienților încântați de efectele simțite.

2018. A fost anul în care am decis: iKombucha este lucrul bun pe care îl pot eu oferi.

2019.  Am întâlnit un om special care m-a susținut și mă susține în continuare cu spațiul necesar pentru producția în cantități semnificative de kombucha.

Au apărut noile provocări:

1. Cum să prepari o kombucha de calitate pe care să o poți îmbutelia fără să îi distrugi proprietățile. Asta înseamnă să poți prepara o băutură cu adevărat vie, neconservată sau pasteurizată care să ofere efectele excepționale ale ceaiului de kombucha.

2. Cum să concurezi cu produsele de pe piață care au doar etichetă de kombucha.

3. Cum să ajuți oamenii care și-au facut o părere falsă despre efectele benefice ale ceaiului de kombucha după ce au încercat kombucha din comerț .

Iată un simplu test pe care vă invităm să îl faceți pentru a înțelege despre ce vorbim în aceste provocări. Cumpărați câte o kombucha de la mai mulți producători. Lăsați în fiecare sticlă 1 centimetru de kombucha și păstrați-le la temperatura camerei cu capacul puțin desfăcut cât să nu facă presiune. O kombucha vie, activă, sănătoasă în 2-3 săptămâni produce în sticlă o nouă cultură de kombucha de la care puteți să vă începeți propria dumneavoastră producție de kombucha. Altele vor rămâne mult și bine în sticlă fără să vă ofere nimic. Așa se testează dacă  în sticlă este ceea ce scrie pe etichetă. Succes!

Lucrăm în continuare la aceste provocări și ne urmărim scopul : să facem o lume mai fericită cu câteva pahare de bună dispoziție și sănătate.

ISTORIC KOMBUCHA

Elixirul imunității - într-o sticlă!

Kombucha este un ceai fermentat, o băutură vie, naturală, sănătoasă.

Primele date despre kombucha  apar în jurul anului 220 î.C.în nordul

Chinei. A fost apreciată pentru proprietățile sale vindecătoare. Numele

său vine de la dr. Kombu, un medic coreean care a adus ceaiul fermentat

în Japonia ca remediu pentru împăratul Inkyo. La începutul secolului XX,

kombucha a fost adusă în Europa. Era foarte apreciată în Rusia și

Germania. În timpul celui de-al doilea război mondial a fost uitată din

cauza lipsei de ceai și zahăr.

Și-a recăpătat popularitatea în urma unui studiu realizat în Elveția în anul

1960 care a comparat beneficiile sale pentru sănătate cu cele ale iaurtului.

CE ESTE KOMBUCHA?

Kombucha este o cultură simbiotică de numeroase specii de bacterii vii și drojdii, grupate într-un biofilm de microorganisme care alcatuiesc un sistem biologic ce fascinează prin complexitatea sa.

Cultura de kombucha se hrănește cu ceai verde sau negru îndulcit cu zahăr. Prin procesul de fermentație zahărul este transformat și rezultă o băutură ușor acidulată, cu gust placut, dulce-acrișor.

Conține numeroase probiotice, enzime, aminoacizi, polifenoli, vitamine (vitamina C și complexul de vitamine B) și acizi organici Toate acestea fac din kombucha o minunată „bombă” biochimică eminamente benefică la îndemâna oricui.

CU CE NE AJUTĂ?

Kombucha autentică conține în mod natural probiotice vii, enzime active și alți compuși excelenți pentru sănătatea noastră.

Ne oferă o stare de bunăstare generală.

Aduce un aport crescut de oxigen la nivel celular, infuzând organismul cu energie proaspătă.

Probioticele susțin procesul digestiv și restabilesc echilibrul florei intestinale.

Bacteriile și enzimele din kombucha absorb toxinele din organism și ajută la eliminarea lor.

Antioxidanții prezenți în kombucha susțin sistemul imunitar.

Ajută la arderea grăsimilor prin stimularea metabolismului.

kombucha

Întrebări frecvente

ESTE RECOMANDATĂ FEMEILOR ÎNSĂRCINATE SAU CELOR CARE ALAPTEAZĂ?

Cunoaștem mame care continuă să bea kombucha în prima perioada a sarcinii și în timp ce alăptează. Cu toate acestea, dacă nu vă simțiți foarte sigură pe decizia dumneavoastră consultați un nutriționist, datorită naturii delicate a sarcinii și alăptării.

Despre noi 2

CARE SUNT PRIMELE EFECTE?

Kombucha ne face să ne simțim înviorați, revitalizați și plini de bună dispoziție.

La primele pahare de kombucha unele persoane mai sensibile pot avea accelerări ale tranzitului intestinal sau unele senzații de balonare. Aceste efecte sunt asociate proceselor de detoxifiere și regenerare a florei intestinale. După câteva zile aceste efecte mai puțin plăcute dispar și rămâne să ne bucurăm doar de lucrurile bune pe care kombucha ni le oferă.

Deoarece organismul fiecăruia este diferit, este recomandat să introducem lent kombucha în dieta zilnică. Începem cu aproximativ 150 ml, apoi creștem treptat până la 500 ml sau mai mult pe zi. Cel mai bine este să ne ascultăm corpul pentru a determina care este cantitatea potrivită pentru noi.

Despre noi 3

ESTE RECOMANDATĂ COPIILOR?

Ikombucha este o alternativă mai bună pentru copii la sucurile zaharoase și carbogazoase. Pentru copiii cu vârsta de peste zece ani vă recomandăm să le limitați consumul la aproximativ 150 ml pe zi. Dacă nu sunteți siguri de această decizie, vă recomandăm să consultați un nutriționist sau un pediatru.

Despre noi 4

se păstrează la frigider!

Fiind o kombucha vie, nepasteurizată sau conservată, la cald reîncepe procesul de fermentare.

Depunerile nu sunt defecte de fabricație, ele atestă calitatea de viu, de activ a ceaiului de kombucha.

iKombucha este un produs perfect natural și artizanal, preparat în loturi mici pentru a vă fi oferit în permanență proaspăt. De aceea gustul poate diferi ușor de la un lot la altul.